EMDR ervaringen

Hieronder staat een aantal ervaringen van cliënten uit de praktijk om zo, uit de eerste hand, een idee te krijgen van de werking en effecten van EMDR.

"Na drie EMDR sessies – simpel en magisch – kreeg ik meer rust in mijn hoofd"

Al jaren heb ik de hardnekkige gewoonte tijdens mijn slaap mijn kaken op elkaar te klemmen (slaapbruxisme). Via mijn fysiotherapeut bij wie ik onder behandeling was voor hoofd- en nekpijn, kwam ik bij Alice terecht. Hoewel ik enigszins sceptisch was tegenover de EMDR therapie, wilde ik het toch wel proberen. Na een uitgebreid intake gesprek in een ontspannen en lichte sfeer kwamen niet zozeer trauma’s naar boven, maar eerder innerlijke persoonlijke conflicten en emotionele blokkades die een mens die nu eenmaal tijdens zijn leven oploopt. Na drie EMDR sessies – simpel en magisch – kreeg ik meer rust in mijn hoofd. Deze rust bleef ook in mijn slaap met als gevolg dat het klemmen flink gereduceerd is en minder pijn in hoofd en nek geeft. Het probleem is dus bij de wortel aangepakt. Bedankt Alice voor je professionele begeleiding!
-Helma, 69 jaar

"Een positieve ervaring!"

Ik ben via via bij Alice terecht gekomen. In eerste instantie vond ik het ongemakkelijk om hulp te zoeken, aangezien ik zelf ook hulpverlener ben. Alice stelde mij al gauw gerust. Ze is erg prettig in het contact. Alice neemt echt de tijd voor je, is erg steunend en betrokken en tussendoor ook nog wat humor. Een fijne combinatie. Klachten zijn beduidend minder. Wanneer je weer met iets zit maakt ze opnieuw snel tijd voor je. Kortom, een aanrader!
-Sanne, 32 jaar

"Benny is mijn beste vriend"

Benny heeft mij geholpen door met mij te praten en hij is altijd trots op je. Hij is altijd blij en nooit boos op je. Hij is ook nooit teleurgesteld en vindt altijd dat je het goed doet en hij is aardig en grappig en behulpzaam. Benny is mijn beste vriend.
-Max, 9 jaar   

(foto: moeder Max)

Wij zijn bij Alice terechtgekomen doordat onze zoon Max een paar weken eerder was gestikt in een snoepje en een week later kreeg hij tijdens het eten een hyperventilatie aanval en ineens kon hij niet meer slikken. Toen had de ergotherapeut gezegd dat EMDR therapie een uitkomst kon zijn. Wij kenden dat niet maar was me wel gaan inlezen. Alice doet door middel van bewegen van haar vingers voor je gezicht je terugbrengen naar dat moment, maar het gaat steeds verder naar de achtergrond, Ze had ook een koptelefoon met klikjes. Het grappige was dat zijn ogen knipperde op het ritme van de klikjes. Was erg apart om te zien. Max heeft 4 sessies nodig gehad en je merkte steeds dat het slikken steeds beter ging en sinds een week eet hij eigenlijk weer normaal en lukt het weer om alles te eten wat hiervoor niet lukte. Uiteindelijk bleek de pop Benny hem ook enorm te helpen en hadden Max en hij ook mailcontact en wij hadden mailcontact met Alice. We konden alles vragen en zeggen en dan legde zij uit hoe en wat en komt wel goed. Het heeft ons en Max goed geholpen.
- ouders van Max            

"Waar ik voorheen eigenlijk continue spanning en angst ervaarde, heb ik nu een bepaalde mate van rust"

Ik heb super veel aan Alice en de (EMDR) behandeling gehad. Waar ik voorheen eigenlijk continue spanning en angst ervaarde, heb ik nu een bepaalde mate van rust in mijn leven, die ik lange tijd niet heb gekend. Vooraf en tijdens de behandeling was ik vaak bang dat ik mij niet beter zou gaan voelen, maar Alice bleef altijd zeggen dat het echt wel goed zou komen. Dit gaf mij vertrouwen en ze bleek nog gelijk te hebben ook! Alice was altijd heel geduldig en gaf mij het vertrouwen steeds meer over mijn schaamte heen te stappen en zodoende meer tot de kern van het probleem te komen. Alice was ook buiten de geplande sessies om bereikbaar, wanneer ik bijvoorbeeld een vraag had. Alleen al het feit dat ik wist dat deze mogelijkheid er was gaf mij een veilig gevoel. Ik zou Alice als EMDR-therapeut zeker aanbevelen.'
-Anouk, 25 jaar

"Vol wanhoop vulde ik afgelopen maart het contactformulier in op de website van Alice"

Vol wanhoop vulde ik afgelopen maart het contactformulier in op de website van Alice. Ik zat toentertijd al in emdr therapie, maar voelde mij niet op mijn gemak bij deze persoon. Vanaf mijn intake bij Alice was het voor mij helder dat ik wilde overstappen. Ik voelde me veilig, op mijn gemak en écht gehoord door Alice. Na een nare ervaring op een festival in maart 2019 waren er bij mij op een sluipende wijze paniekaanvallen ontstaan. Ik bagatelliseerde mijn klachten en maakte mezelf wijs dat dit simpelweg een fase was die weer over zou gaan. Tot ik in het najaar van 2020 realiseerde dat dit zo niet langer door kon gaan. Mijn paniekstoornis begon mijn leven te beheersen en ik verloor zowel mijn positieve instelling als het vertrouwen in mijn lichaam. De continue angst voor de angst zorgde voor beperkingen op mijn (studenten)leven en van de gedachte dat dit voor de rest van mijn leven zo door zou moeten gaan raakte ik elke dag opnieuw in totale paniek. Eenmaal in therapie bij Alice kwam ik er al gauw achter dat veel gebeurtenissen uit mijn jeugd nooit verwerkt waren. Tijdens de emdr-sessies bij Alice voelde ik de ruimte om weggestopte emoties en verdriet naar boven te laten komen. Steeds meer vielen de puzzelstukjes op hun plaats. Ik begon te begrijpen waar mijn continue gespannen en gejaagde gevoel vandaan kon komen. Na tien sessies bij Alice, ben ik -voor nu- klaar met mijn traject. Mijn lijf waar voorheen elke dag allerlei paniekgevoelens doorheen sjeesden heeft zo veel meer rust gevonden en mijn paniekaanvallen zijn flink gereduceerd. Alice heeft mij geholpen het vertrouwen in mijn lichaam weer terug te vinden. Ik bewonder Alice voor de manier waarop zij zo begaan is met haar cliënten en ben haar erg dankbaar.
-Zoë, 20 jaar

"Uiteindelijk is voor mij het vooraf ondenkbare gebeurd: ik ben geslaagd voor mijn praktijk examen! 

Ontzettend blij ben ik met de EMDR therapie die ik bij Alice heb gevolgd. Ik had last van angst bij autorijden door een incident en had daardoor niet het idee dat ik mijn rijbewijs zou kunnen halen. Na de eerste sessie voelde ik al een verschil; ik was minder zenuwachtig voor mijn autorijlessen en er was een soort van innerlijke rust ontstaan. Ook verdween langzaam de algemene faalangst die ik had. Met elke sessie ging het beter en uiteindelijk is voor mij het vooraf ondenkbare gebeurd: ik ben geslaagd voor mijn praktijk examen! Ik heb super veel zin om zelf te gaan rijden en daar ben ik Alice en haar EMDR therapie enorm dankbaar voor.
-Maya, 21 jaar

"Ik ging er niet meer graag op uit, het werd dus angst voor angst"

Ik begon met EMDR omdat ik tijdens het autorijden mijn eerste paniekaanval kreeg. Ik dacht toen letterlijk ik ga dood. De gedachte om een paniekaanval of dood te gaan werd steeds erger, ook in het openbaar. Ik ging er niet meer graag op uit, het werd dus angst voor angst. In het begin was ik een beetje sceptisch over de sessies, maar na een paar sessies merkte ik zeker verschil. Ik zat lekkerder in mijn vel en de angst werd minder. Ik ga er nu weer graag op uit, zonder dat ik mij angstig voel en last van paniekaanvallen heb. Alice is echt een super lieve vrouw. Waarbij je je gelijk op je gemak voelt en kan vertrouwen.
-Gina, 25 jaar

"Ook punten, waar ik snel stress van ervaar, zijn een heel stuk minder, waardoor ik een stuk rustiger het leven door kan"

Alice haar praktijk heb ik via het internet gevonden en door de eerdere recensies kreeg ik een goed gevoel om een afspraak te maken. Vanaf de eerste afspraak gaf ze mij een goed en vertrouwelijk gevoel. M'n trauma's heb ik na lange tijd een plekje kunnen geven. Ook punten, waar ik snel stress van ervaar, zijn een heel stuk minder, waardoor ik een stuk rustiger het leven door kan. Achteraf gezien had ik dit veel eerder willen doen. Dank je wel voor alles! 
-Eline, 31 jaar

"Een super fijne ervaring!"

Ik kwam met diverse angsten terecht bij Alice. In eerste instantie dacht ik dat ik te nuchter was voor EMDR therapie. Maar na enkele sessies merkte ik al duidelijke verschillen. Alice geeft je een vertrouwd gevoel en is een super lieve vrouw, waar ik mij erg op mijn gemak bij voelde. Ik heb ontzettend veel stappen in de juiste richting kunnen maken met behulp van haar behandelingen. Ook wanneer ik merkte dat er toch nog kleine problemen bleven aanhouden, zorgde ze ervoor dat ik snel geholpen kon worden. Ik had nooit gedacht en durven hopen, dat ik doormiddel van EMDR therapie een stuk rustiger met bepaalde situaties om kan gaan. Ik ervaar veel minder stress en heb alles een plek kunnen geven. Ik ben Alice ontzettend dankbaar. Een echte aanrader!
-Romy, 22 jaar

"Door EMDR-therapie de juiste tools"

Een hele fijne praktijk waar je door EMDR therapie de juiste tools krijgt om persoonlijke dingen te verwerken. Alice heeft de goede balans tussen professionaliteit en mens. Ze staat altijd voor je klaar en is een heel deskundig therapeut. Heel dankbaar voor de sessies en hulp die ik hier heb gekregen.
-Emma, 26 jaar

"De problemen waar je tegenaan loopt in kaart brengen en verwoorden"

Alice is een vrouw waarbij je je direct op je gemak voelt. Ze stelt duidelijke vragen en helpt je om de problemen waar je tegenaan loopt in kaart te brengen en te verwoorden. Ze heeft mij geholpen om trauma's uit het verleden te verwerken, waardoor ik in mijn dagelijks leven, op mijn werk en bij mijn gezin meer ontspannen en zelfverzekerd ben. Het is fijn dat Alice een persoonlijke en ontspannen sfeer kan creëren en tegelijkertijd toch heel professioneel aan het werk gaat.
-Iris, 40 jaar

Meer EMDR ervaringen

Mw. drs. Alice van Mourik
EMDR master Practitioner

Praktijkadres:

Orlandostraat 43
(Wateringse Veld)
2548 JA Den Haag
070 3936030
Stuur mij een e-mail